Projectsamenvatting

In dit project werkt een cluster van verschillende noordelijke bedrijven en kennisinstellingen samen aan het ontwikkelen, delen en verspreiden van kennis op het gebied van 3D-printen en 3D-elektronica en worden noordelijke mkb-bedrijven ondersteund in het verhogen van het kennisniveau van deze technologieën.

Onderdeel is ook dat er een Virtual Shared Facility ontstaat. Partijen zullen middels deze Virtual Shared Facility gebruik kunnen maken van elkaars faciliteiten en infrastructuur voor de technieken 3D-metaalprinten, 3D-kunststof/composietprinten, 3D-glasprinten, en 3D-elektronica.

Deze Virtual Shared Facility zal bereikbaar zijn voor het mkb en onderwijsinstellingen. Gecombineerd met gezamenlijke kennisontwikkeling over deze 3D-maaktechnologieen, kennisdeling en het realiseren van toepassingen zal de snelheid waarmee deze technologieën worden omarmd aanzienlijk worden verhoogd. Om de samenwerking blijvend te maken is er de intentie om een community te creëren voor de regio Noord-Nederland, waarmee een noordelijk ecosysteem ontstaat.

Doelstelling

De hoofddoelstelling van dit project is om het kennisniveau van 3D-printen en 3D-elektronica binnen Noord-Nederland naar een hoger plan te tillen en nieuwe innovatieve toepassingen te creëren.

PROJECTPERIODE: 1-10-2020 t/m 30-06-2023
Innovatiecluster Drachten heeft voor dit ontwikkelingsproject subsidie ontvangen vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO)

MKB-participatie

MKB-participatie

Voor het MKB is er een speciale participatiemogelijkheid om kennis en ervaring op te doen en te delen van de kennis. (link naar Kennis delen en verspreiden, participatiedeel)

Toepassen

Toepassen

Er is al veel kennis en infrastructuur in Noord-Nederland beschikbaar. De tijd is rijp om deze naar een hoger plan te tillen om innovatieve toepassingen in Noord-Nederland te realiseren, en om deze duurzaam in te bedden in de design-filosofie en -methodieken van de huidige en nieuwe generatie technisch personeel.

Samenwerken, Kennis delen en Verspreiden

Samenwerken, Kennis delen en Verspreiden

We maken het mogelijk voor bedrijven om 3D maaktechnologieën als strategische innovatie te herkennen en verkennen. Koplopers en kennisinstellingen kunnen het voortouw nemen om het MKB en de opleidingsinstituten te ondersteunen met als doel om een blijvende samenwerking op het gebied van kennis en infrastructuur te realiseren om hiermee de slagkracht te verhogen en de kansen voor alle betrokkenen in Noord-Nederland een daarbuiten te vergroten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Message
Your Name *
Your Email *
Website

Contact formulier

De toekomst ligt open: er kunnen allerlei nieuwe initiatieven ontstaan die we nu nog niet kennen. Aanhaken op landelijke initiatieven is hierbij een reële optie. Neem gerust contact met ons op.

Contact gegevens

Name: Algemeen: is-secretariat@astron.nl
Program manager: Johan Pragt, pragt@astron.nl
Technische werkpakketten en technische vragen: Thomas Pijper, t.pijper@philips.com
MKB-aangelegenheden, participatie voucher: Kees Seldenrijk, kees.seldenrijk@binder3d.com
Address: 3D Print Kompas, H. Smid, Cereslaan 4, 9641 MJ Veendam
×